Dwars door de Boerenbuiten

Oeganda: Help honger de wereld uit

We sporten dus voor mensen in het Zuiden die het minder goed hebben dan wij, voor Grace en de boeren in Oeganda. 72 % van de actieve bevolking daar werkt in de landbouwsector. Toch is er vaak een tekort aan voedsel of op zijn minst een gebrek aan evenwichtige voeding. Het is voor vele boerenfamilies elke dag keihard werken om te overleven, om een toekomst uit te bouwen voor hun kinderen. Met onze deelname aan Dwars door de Boerenbuiten willen wij daar aan mee helpen.

Honger bedreigt de graanschuur van Afrika

Aan vruchtbaar land is er in Oeganda geen gebrek. Zeker het Rwenzorigebergte, in het zuidwesten van het land, staat gekend voor zijn natuurpracht. De regio wordt zelfs de graanschuur van Afrika genoemd: het microklimaat is gunstig voor zowat elk gewas. Toch is één op vier Oegandese gezinnen ondervoed. Dat is te veel om onbewogen bij te blijven.

Een toekomst zonder honger

Een startkapitaal geeft arme Oegandese vrouwen zoals Grace een flinke duw in de rug. De vrouwen investeren het geld in een eigen onderneming en verwerven zo een stabiel inkomen. Er staan nu zelfs eigen gekweekte groenten op het menu!

“Vroeger gingen mijn kinderen met honger naar bed.Er was geen geld om hen naar school te sturen. Met de steun van Broederlijk Delen kon ik mijn eigen handel in maniokmeel beginnen. Nu hebben we een stenen huis, en kan ik sparen voor een kippenkwekerij” –Grace, Oeganda

Samen met haar partnerorganisaties investeert Broederlijk Delen zo in een platteland met toekomst voor iedereen. Dankzij jullie steun via onze ontbijtactie helpen wij daar graag aan mee!

Via deze link kom je terecht op de website van ‘Dwars door de boerenbuiten’ waar je extra informatie over dit project kan terugvinden.